Пошук

Чи можна отримати аліменти 19-річному хлопцю за минулий період?

Дата: 04.12.2018 12:28
Кількість переглядів: 976

Чи можна отримати аліменти 19-річному хлопцю за минулий період?

 

Фото без опису

Продовжуємо знайомити з роботою сімейного радника,- сказав очільник Львівської юстиції Тарас Грень. Цього разу, до Надії Філінської- Іваньо звернувся хлопець з такою проблемою:

«Доброго вечора, потрібна ваша консультація. Суть проблеми така:  мій батько давно у розлучені з мамою ( більше 10 років) і за цей час він практично не підтримував мене ні матеріально, ні морально, весь час я жив з мамою, хочу дізнатися чи можливо добитися від нього виплати аліментів за минулі роки (мені вже 19 років) ?»

Статтею 191 Сімейного кодексу України передбачено,що аліменти за минулий час можуть бути присуджені, якщо позивач подасть суду докази того, що він вживав заходів щодо одержання аліментів з відповідача, але не міг їх одержати у зв'язку з ухиленням останнього від їх сплати.

ПАМ`ЯТКА: АЛІМЕНТИ ЗА МИНУЛИЙ ПЕРІОД МОЖУТЬ БУТИ ПРИСУДЖЕНІ ЗА НАЯВНОСТІ ДОКАЗІВ ПРО ВЖИТТЯ ЗАХОДІВ ЩОДО ОДЕРЖАННЯ АЛІМЕНТІВ З ВІДПОВІДАЧА.

У цьому разі суд може присудити аліменти за минулий час, але не більш як за десять років.

 

ВАЖЛИВО! Згідно пункту 4 Розділу XVI Інструкції з організації примусового виконання рішень, стягнення аліментів за виконавчими листами за минулий час проводиться в межах десятирічного строку, що передував пред'явленню виконавчого листа до виконання.

 

Зі слів Тараса Греня, також варто зазначити, що відповідно до частини 5  пункту 4 Розділу XVI Інструкції з організації примусового виконання рішень якщо за виконавчим документом, пред'явленим до виконання, утримання аліментів не проводилося у зв'язку з розшуком боржника, стягнення аліментів має здійснюватись за весь період незалежно від установленого десятирічного строку та досягнення повноліття особою, на утримання якої присуджені аліменти.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь