Пошук

ЗАБОРОНА НА ТОРГІВЛЮ ПЕРВОЦВІТАМИ

Дата: 22.03.2019 11:35
Кількість переглядів: 767

ЗАБОРОНА НА ТОРГІВЛЮ ПЕРВОЦВІТАМи

    https://rada.info/upload/users_files/26516861/8fc271a63e23c34fdf2c76b303b8de3f.jpgЩороку, у весняний період, триває масова торгівля ранньоквітучими видами рослин, в тому числі занесених до Червоної книги України, які є рідкісними і перебувають під загрозою зникнення. Висока декоративність та ранній термін цвітіння таких видів рослин як підсніжник білосніжний, білоцвіт весняний, шафран Гейфелів, шафран весняний, цибуля ведмежа (черемша) та інші призводить до того, що збут цих рослин виходить далеко за межі ареалу їх зростання. Масове збирання ранньоквітучих видів рослин призводить до знищення популяцій їх окремих видів, наголошують екологи.

    За порушення Порядку придбання чи збуту рослин, занесених до Червоної книги України, передбачена відповідальність за статтею 88-1 КУпАП у вигляді штрафу на суму від ста (1700) до двохсот п’ятнадцяти (3655) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією

об’єктів рослинного світу чи без такої.https://rada.info/upload/users_files/26516861/9e4e2450558017cd9133fe3b3bbb13b7.jpg

  Наголошуємо на тому, що заборонений продаж усіх дикорослих „червонокнижних ” квітів. Вмовляння перед природоохоронцями, правоохоронцями, що нібито вони вирощені у теплиці чи біля хати, не мають значення, бо заборона стосується усіх рослин, занесених до Червоної книги України.

    Якщо Вам захочеться купити букетик, згадайте, що при їх заготівлі масово спустошуються ліси. Знайте, що купуючи ці квіти, Ви підштовхуєте до ще більш масштабного збору в наступні роки. Просимо Вас: відмовтеся від цього маленького задоволення, допоможіть зберегти зникаючі рослини.

    Не купуйте їх! Цим ви заохочуєте збирачів.

    Пам'ятайте, що якщо не буде попиту – не буде пропозиції !


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь